KIRKLARELİ / PEHLİVANKÖY - Atatürk İlkokulu

Atatürk İlkokulu

Kazım Dirik Mah. Edirne Cad. Pehlivanköy/Kırklareli
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Başarılar
"Çevre ve Sağlık" konulu resim yarışmasında il üçüncülüğü(Gözde UZUNOĞLU) , "Beslenme Dostu Okul" sertifikası
İlçemize ulaşım,hat minibüsleri ve demiryolu ile sağlanmaktadır.
Civar köylerde ikamet eden öğrenciler taşımalı sistem ile okula ulaştırılır.
Okulumuz Pehlivanköy İlçe merkezinde bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçemiz, Kırklareli İl Merkezine 60 km uzaklıktadır.Edirnenin Uzunköprü ilçesine 32,5 km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Atletizm Takım Çalışmaları yürütülmektedir. U-11 Futbol Kulüp takımı çalışmaları yürütülmektedir.